Super User

Super User

Κριτική Α-Φ Καβαλιεράτου (Πρώτο Θέμα)

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση παρουσιάζει η ομάδα Αστροναύτες στη βάση μιας ιδιαίτερης ανάγνωσης του βιβλίου του 46χρόνου γεννημένου στην Ελβετία Ιταλού συγγραφέα Ντάβιντε Κάλι

Από την κριτικό θεάτρου Βαλεντίνη Δαφνούλη

Στη σκηνή του Θέατρου Τ της Θεσσαλονίκης για δύο μόνο ημέρες βρισκόταν Ο Φετιχιστής του Μισέλ Τουρνιέ. Το έργο, σε σκηνοθεσία του Νίκου Αρμάου και με πρωταγωνιστή τον Ντίνο Ποντικόπουλο στον μονόλογο του Μάρτεν, αποτελεί την εξομολόγηση αλλά και απαρίθμιση των λόγων που οδήγησαν τη γυναίκα του στο διαζύγιο, και αυτόν σε ψυχιατρική κλινική. Ο Φετιχιστής είναι ένας μονόλογος μέσω του οποίου ο Μάρτεν διηγείται τη ζωή του από τα πρώτα ενήλικα χρόνια του, και δεν παίρνει πολλή ώρα μέχρι να αποκαλύψει μερικά από τα πιο κρυφά του πάθη, που τον οδήγησαν στο μέρος με τους ζουρλομανδύες και τα ηλεκτροσόκ, πάθη γνωστά και ως Αντουανέτ, γυναικεία ρούχα και εσώρουχα.

Με το δεξί" ξεκίνησε χθες το βράδυ το φεστιβάλ The Best Comedy Week, που διοργανώνει το thebest.gr με την υποστήριξη της ΜΠΑΚΑΛΑΡΟΣ ΑΕ!

Η μοναδική "Πρόταση Γάμου" του Τσέχωφ που παρουσιάστηκε σε μία αληθινή ξεχωριστή bar theatre εκδοχή της, μάγεψε το Πατρινό κοινό που γέμισε ασφυχτικά το Tag Cafe.

Η φετιχοποίηση του έρωτα, άρθρο της Χριστίνας Κόκκοτα

Όμορφα τ’ αντικείμενα που βλέπεις ολόγυρα Μαρτέν; Βλέπω στο βλέμμα σου πως λαμπιρίζουν τα μάτια στην όψη των μεταξωτών, των βελούδινων εσωρούχων, των γαντιών, των κορσέδων, των κυλοττών, των βαμβακερών -αν και φτωχικό για εσένα το βαμβάκι- των δαντελωτών.

Αναταράσσονται τα σωθικά σου, ένα άλγος στην κοιλιά , σαν όνειρο παιδικό να βλέπεις την τουαλέτα της μαμάς σου, να κρύβεσαι στο καταφύγιό σου, στο λαγούμι που σκάβεις και μυρίζει άρωμα γυναίκας.

Να ξεψαχνίζεις το υφαντό, να θολώνουν οι κόρες των ματιών από τις χάντρες, από το σχέδιο, από το κούμπωμα, τις γραμμές, τα κουμπιά, τις τιράντες και την μεθυστική τους ευωδία. Κακόμοιρε Μαρτέν.

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΛΟΓΟΘΕΤΗ

Πλήθος τα μπαράκια που καταφεύγει, άλλοτε εξ' ανάγκης και άλλοτε κατόπιν επιλογής η θεατρική τέχνη. Τις περισσότερες βέβαια φορές  η παράσταση είναι αξιοπρεπώς ερασιτεχνική γ'ι αυτό και ο θεατής που θα βρεθεί κάποια Τετάρτη απροειδοποίητος στο Barhelona θα δοκιμάσει μεγάλη έκπληξη, όταν θα συνειδητοποιήσει, από τα πρώτα ήδη λεπτά ότι παρακολουθεί μία σύντομη πλην άρτια και εξαιρετικής ποιότητας θεατρική παράσταση βασισμένη στο γνωστό μονόπρακτο του Άντον Τσέχωφ "Πρόταση Γάμου".

«Μια φάρμα για τα ζώα», ομάδα «Αστροναύτες», θεάτρου «Φούρνος»

Της ΜΑΡΙΑΣ-ΛΟΥΙΖΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Στην παιδική σκηνή του θεάτρου Φούρνος, που εδώ και κάποια χρόνια διατηρεί εναλλασσόμενο ρεπερτόριο με παραστάσεις κυρίως αλληλοδιαδραστικού θεάτρου, με παράλληλη χρήση κούκλας και πολυμέσων, η θεατρική ομάδα «Αστροναύτες» παρουσιάζει διασκευασμένη για παιδιά (4-9 ετών), για τρίτη συνεχή χρονιά, την αριστουργηματική σάτιρα του Τζορτζ Οργουελ «Φάρμα των ζώων».